Servicii oferite:
  • tunsul gazonului;
  • aerisire gazon;
  • greblarea mecanică a gazonului;
  • tăierile necesare plantelor ornamentale și pomilor fructiferi;
  • conducerea lianelor;
  • aplicarea de îngrășăminte;
  • amenajarea de diverse aranjamente ornamentale de sezon;
  • consultanță horticolă.
 
Întreținere permanentă grădină
Întreținerea spațiului verde poate fi permanentă, practic începând din martie până la sfârșitul lui noiembrie/decembrie (la nevoie în lunile de iarnă, mă pot deplasa pentru scuturarea zăpezii de pe plante).
 
Pe acest tip de întreținere mă deplasez săptămînal sau la 2 săptămâni la grădină pentru efectuarea tuturor lucrărilor necesare pentru buna creștere și dezvoltare a pomilor fructiferi, plantelor ornamentale și a gazonului. Serviciile sunt personalizate pe fiecare grădină în parte în funcție de ce dorește clientul.
 
Întreținere sezonieră grădină:
– 1 vizită anuală pentru efectuarea tăierilor la pomii și arbuștii fructiferi, plantele ornamentale (din noiembrie până la sfârșitul lui martie, în funcție de condițiile meteo și situația din teren);
– 1 vizită anuală pentru scarificarea, greblarea mecanică, supraînsămânțarea, fertilizarea gazonului. (din aprilie- iunie și septembrie-octombrie, în funcșie de condițiile meteo și situația din teren )
–  Toaletare ocazională grădină, spațiu verde, pomi fructiferi,copaci, tăieri în verde, readucere grădină în forma inițială pe tot parcursul anului, atunci când clientul are nevoie. ( în funcție de condițiile meteo și situația din teren )
 
Observații:

Tariful se negociază în funcție de dimensiunea grădinii, numărul de vizite, complexitatea lucrărilor și exigențele clientului.

La clienții noi tarifez la oră. La clienții vechi și pe întreținerile permanente se aplică reduceri semnificative.

Datorită faptului că lucrările sunt efectuate de către mine personal și totul depinde de starea vremii, nu preiau un număr mare de întrețineri permanente-lunare de spații verzi.

Pe întreținerile permanente efectuez strângerea resturilor vegetale în saci de 120l/240l, lemnul rezultat îl tai cu drujba la dimensiunea dorită de clienți. Resturile vegetale ajung în cutia de compost,  sau se folosesc la mulcire la baza pomilor, arbuștilor, sau sunt evacuate de firme specializate.

La toaletarea sezonieră a pomilor fructiferi din noiembrie până în martie, fac doar tăierile profesionale, nu mă ocup cu strânsul crengilor, am foarte multe solicitări. În general pe livezi familiale clienții strâng singuri crengile, dar există și excepții: pe lucrări mici și tarifate la oră.

La toaletări ocazionale de grădini și spații verzi lunile mai – octombrie, mă pot ocupa și cu strânsul resturilor vegetale în grămadă, saci, tocarea resturilor vegetale, dacă nu are cine să le strângă și lucrarea este tarifată la oră.

Financiar însă e mai bine pentru clienții ocazionali, ca eu să fac doar toaletarea profesională.